Verdens beste kjærestemeditasjon

Har du kjæreste? Dere trenger ikke å sitte i hver deres lotusstilling for å meditere. Prøv isteden å ligge ned for å holde rundt hverandre. Bruk yndlingsplassen, uansett om det er en sofa eller seng. Hvis dere er godt kjent med hverandres kropper kan dere gjerne være nakne sammen. Selve meditasjonen ligner på en kroppsskanning, og er du ikke kjent med kroppsskanning kan du likevel gjøre meditasjonen.

Mindful sammen

Kjenn etter hvordan det er å være sammen med partneren din. Kjenn din og partnerens pust. Kjenn på kroppsvarmen. Kjenn på bevegelsene dere imellom. Kjenn hva som skjer inne i din egen kropp. Avhengig av hvor du er i din meditasjonsprosess så kan du strukturere meditasjonen litt forskjellig. Du kan eksempelvis velge å bare kjenne på pusten hele tiden eller du kan la oppmerksomheten få gå dit den vil i erfaringen av hverandre.

Bruk så mye tid som føles naturlig. Jeg liker å bruke stoppeklokke (gjerne Insight Timer). Tjue minutter er kanskje fint. Eller ti eller femti.

Hvorfor meditere sammen?

Dette er en fabelaktig måte å bli kjent med partneren din, og det vil gi deg et enormt oksytosin-kick. Oksytosin er hormonet som binder oss sammen over alle andre hormoner. Det er sentralt i å skape alt fra forbindelsen mellom mor og barn til å få voksne mennesker til å velge hverandre for livet.

Lykke til!

Likte du artikkelen?

Share on facebook
Del på Facebook
Share on email
Send artikkelen på mail

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

NYHETSBREV

MEDITASJONSTIPS | MINDFUL MIDDAG

RETREATER | KONSERTER | KURS KAFFEMEDITASJON

Vi snakkes!