En oppgave til deg: Ta imot en gave

I løpet av mine åtte uker lange mindfulnesskurs får deltagerne daglige mail (ikke kursdagen og søndager) som skal minne dem om å praktisere mindfulness i hverdagen. Et av brevene jeg liker aller mest er det som handler om at deltagerne skal gi seg selv en gave. Jeg ønsker å dele det med alle, og jeg håper at du har lyst til å gjøre noe fint for deg selv. Dette er et av de aller lengste brevene, men jeg håper du syns at det er verd å lese det og ikke minst at du utfører øvelsen.

Brevet er annerledes enn de fleste brevene i kurset. De fleste handler om å gjøre en øvelse der du sitter og leser brevet, og deretter oppfordrer jeg deg til å ta med det du opplever i hverdagen. Men dette krever litt forberedelse. Nok med prat! Her er det:

Brevet

God morgen!

Jippi! Det er helg, og jeg syns at du skal feire det med å gi deg selv en gave. Er du generelt snill med deg selv? Kanskje du er en av de heldige få som faktisk utøver «self-compassion» (beklager å bruke låneordet, men det finnes vel ikke helt noe tilsvarende på norsk?). Men de fleste tenker, mer eller mindre bevisst, at vi må få til ditten og datten før vi kan være snille med oss selv.

Å velge en gave

Gaver til deg selv er selvfølgelig ikke løsningen på alle problemer. Men du kan likevel bruke det å gi deg selv en gave for å lære mye spennende. Først må du kjenne etter hvilke behov du har. Jeg foreslår at du velger å gi deg selv noe som koster litt penger (det trenger ikke å koste mye) og at du velger noe som tar litt tid å bruke. Det kan være en bit sjokolade, et brettspill, en grønnsak du ikke har smakt tidligere, en ny kjole eller noe helt annet. Så, hvilke behov har du? Hva kunne gjøre livet ørlite bedre eller hva kunne få tiden til å stoppe opp for deg?

Når skal du gi gaven

Lag så en plan for når du skal kjøpe gaven og når du skal overlevere gaven til deg selv. Kjenn på forventningen når du kjøper gaven. Bruk også et minutt nå på å tenke på hvordan du kan bruke din gave mindfult, og når tiden for overleveringen kommer kan du virkelig kjenne på hvordan det var å få gaven.

Hvordan er det å ta imot

Kjenn etter hvordan det føles å ta imot gaven. Er det noen behov som ble tilfredsstilte? Er det helt andre følelser som kommer opp? Hvordan er badeskummet? Hvordan føles kjolen mot kroppen? Hvordan er det å spise sjokoladen mindfult?

Ha en riktig fin helg!

Magnus

Del gjerne i kommentarfeltet hva du ga deg selv og hva du fikk ut av øvelsen.

Likte du artikkelen?

Share on facebook
Del på Facebook
Share on email
Send artikkelen på mail

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

NYHETSBREV

MEDITASJONSTIPS | MINDFUL MIDDAG

RETREATER | KONSERTER | KURS KAFFEMEDITASJON

Vi snakkes!