Mindfulness nå! En elev inspirerer

I løpet av åtteukerskurset i mindfulness sender jeg en daglig mail til deltagerne. Dette er for å minne dem om å praktisere mindfulness i hverdagen. Oppgavene er mange og frivillige, og ingen gjør alle oppgaver. Men alle har mulighet til å gjøre noe hver dag. En av mailene ser ut så her:

Mindfulnessoppgave

God morgen!

I dag vil jeg oppfordre deg til å skrive din egen inspirasjonstekst. Hva er det du trenger å bli minnet på? Og jeg oppfordrer deg til å ikke bare tenke etter, men til å faktisk skrive ned dine tanker. Du får gjerne sende dem til meg, men du trenger ikke å gjøre det.

Lykke til!

Magnus

Mindful i hverdagen

Hilde var en av de som skrev en oppgave til seg selv. Hun snakker om «autopiloten». Det er et ord vi bruker for alle vanereaksjoner og -handlinger vi har. Det kan handle om å putte nøklene i lomma etter at du har låst døren, men det kan også handle om å ikke kjenne smakene fra maten fordi vi er opptatt med andre tanker. Hilde skriver:

Møt dagen med et åpent og nysgjerrig sinn

Autopiloten kan være til god hjelp i en hektisk hverdag, men i dag skal jeg la den få fri og heller møte dagen som om jeg opplever alt for første gang.

Når jeg går rundt i byen skal jeg være oppmerksom på alt rundt meg. Jeg skal senke farten og se rundt meg. Jeg skal våge å få øyekontakt med folk jeg møter. Hvor mange tør jeg å smile til? Hvor mange nye detaljer legger jeg merke til? Hvilke lyder og lukter kjenner jeg?

Når jeg møter dagen på denne måten føler jeg meg mer tilstede, både i meg selv og i verden. For når jeg blir mer oppmerksom på omgivelsene, blir jeg samtidig mer oppmerksom på meg selv. Og når jeg er oppmerksom føler jeg mer ro og glede.

Hurra!

Ha en fin helg 🙂

Klem Hilde

Inspirert

Jeg hadde mailfri helg og svarte på den på mandag morgen:

Tusen takk! Det var motiverende også for meg. Hvordan gikk det? Jeg skal prøve å bruke den selv i dag. Jeg føler allerede at jeg synker dypere ned i lenestolen når jeg leser. Jeg har drukket kaffe for å få i gang kroppen, men jeg har egentlig ikke smakt den. Men nå, langt etter at jeg har tatt siste slurken, kjenner jeg kaffen i munnen. Herlig!

Jeg sitter på kafé og jeg skal snart kjøpe en til kaffe. Kanskje er det mye å forvente at det skal bli en stor og åndelig opplevelse å kjøpe en til kaffe, men jeg skal i alle fall prøve å møte hun som jobber her.

Når jeg skriver dette legger jeg merke til en sterk mannsstemme som sier «Hei!» til noen. Ofte er min konsentrasjon så sterk at jeg ikke hører slikt, og om jeg hadde hørt ham ville jeg kanskje blitt irritert av forstyrrelsen. Men nå er jeg inspirert og bevisst, og jeg hører entusiasmen i stemmen hans. Den smitter!

Takk for at du så langt har hjulpet meg til å åpne ørene og smaksløkene. Det skal bli spennende å se hva ellers som blir åpnet i løpet av dagen.

Vi ses i kveld! Klem fra Magnus

Noen tanker

Jeg pleier å si at definisjonen på mindfulness er å være med det som er, uansett hva dette er. Og mindfulness kan være så enkelt som Hilde inspirerte meg til. Egentlig trenger du jo ikke å gå et kurs for å være mindful, men det hjelper sannelig å få påminnelsene, gruppen inspirerer og jeg håper jo at jeg har noe å bidra med gjennom undervisningen også. Men egentlig er det delvis så pass enkelt at det bare handler om å åpne øynene, ørene, ganen og sinnet. Jeg håper at Hilde kan inspirere deg også! Lykke til med å være mindful i dag.

Likte du artikkelen?

Share on facebook
Del på Facebook
Share on email
Send artikkelen på mail

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

NYHETSBREV

MEDITASJONSTIPS | MINDFUL MIDDAG

RETREATER | KONSERTER | KURS KAFFEMEDITASJON

Vi snakkes!