Mindfulness – 8 uker grunnkurs med fokus på relasjoner

Kurset gir en generell introduksjon i mindfulness og de klassiske øvelsene/meditasjonene. Hvert kurstilfelle gir oss rikelig med anledning til å gå innover i meditasjon og å dele våre erfaringer. Kurset legger også vekt på hvordan vi tar med oss vår mindfulness i relasjoner vil venner, partnere, kollegaer og i tilfeldige møter. Vi ser på alt fra hvordan vi kan bli mer nærværende i de gode relasjonene til å få verktøy til å takle de vanskelige relasjonene.

Mindfulness er ikke bare noe vi gjør alene med lukkede øyne, men det er en holdning vi kan ta med oss i hvert våkent øyeblikk. Introduksjonskurset går dypt inn i vår egen meditasjonspraksis, men vi legger også stor vekt på å øve oss i å være mindfulle sammen med andre.

Opplegg/praktisk

 • Kurset går over åtte kvelder.
 • Tirsdager kl. 18.30-21.00.
 • Det forventes at du har en innledende enesamtale med kurslederen for å snakke om forventninger og for å se om mindfulness er riktig for deg.
 • Du får tilgang til et eget nettsted der du finner
  • Sammenfatning av hva vi har gjort
  • Lydfiler med guidede meditasjoner
  • Generelle tips og inspirasjon
  • Litteraturtips
 • Maks 12 deltagere

Påmelding

Send mail til: opplysning@meditasjon-oslo.no

Kursleder

Magnus Andersson

Jeg er meditasjonslærer, har doktorgrad i stillhet, underviser tango og brenner for å integrere meditasjon og mindfulness i gestaltterapi (jeg er gestaltterapeut under utdanning og jeg tar klienter). Jeg har arbeidet som forsker med lederansvar, utøvende pianist med hundrevis av konserter, musikkritiker, journalist og mye annet rart.
Les mer om meg her…
Interessert i gestaltterapi? Sjekk: her…

Hvordan er det å gå mindfulnesskurs med Magnus?

Følgende er hentet fra evalueringer av tidligere kurs. Alt er gjengitt med deltagernes tillatelse.

Om hva kurset og mindfulness gjort med deltagerne

«Jeg opplever at jeg har mer tålmodighet i min hverdag. Jeg har blitt mer bevisst på at ro, hvile og pusterom er viktige ingredienser som jeg må rydde plass til i mitt liv for å øke min livskvalitet, samt for at jeg skal kunne være en bedre person i møte med de rundt meg. Jeg tror også at jeg har blitt bedre på å prioritere oppgaver/gjøremål i løpet av en dag. Blitt mer bevisst aktiviteter som gir meg overskudd i hverdagen min. Tror ikke jeg lyver hvis jeg sier at jeg har blitt en gladere person.»

«Jeg føler at øvelsene og samtalene vi har hatt, gir meg en trygghet i det å vite at jeg har noen gode verktøy å ty til når jeg opplever krevende situasjoner. Jeg er også mer bevisst det å være til stede i øyeblikket, bruke sansene og hente meg inn når tankestrømmen plager meg eller gjør meg fraværende. Jeg klarer i større grad å ta et metaperspektiv på hvordan jeg tenker, og å registrere hva jeg kjenner og akseptere det uten å drukne i følelsene eller fornemmelsen.»

Om læreren

«Jeg syns du er en fantastisk lærer og gruppeleder. Jeg får masse ut av hver eneste kurskveld. Nøkkelen for meg er at du på en flott måte kombinerer det å formidle kunnskap, dele engasjement og egne erfaringer gjennom praksis og bruke de medmenneskelige kvalitetene du har. Det gjør at du ikke bare snakker til hodene våre, men møter oss på flere plan og som hele mennesker.»
«Jeg synes du på en fin og lærerik måte evner gang på gang å ta i mot fra gruppen, kna det og omformulere det som ble sagt slik at det ga ny og dypere mening. Jeg opplever deg som tilstedeværende og behagelig. Du ser og hører alle i gruppen. Gir alle plass og gir av deg selv.»

Om gruppen

«Utrolig fin gjeng. Spennende sammensetning av mennesker i forskjellige aldre, med forskjellige utfordringer, Allikevel kan vi møtes, se og anerkjenne hverandre. Jeg merker at etter kurset på tirsdager har jeg lært så mye mer og blitt så inspirert av de andre i gruppen, samt deg som instruktør. 
Jeg har opplevd gruppen som åpen, varm, ivaretakende og undrende.»
«Kjempefin! Varme og åpne mennesker der alle bidrar, og uten at noen enkeltperson tar all plassen. Det gjør at vi lærer av og inspirerer hverandre.»

Om e-postene

«De er innholdsrike, gir gode påminnelser og oppgaver. De kommer jeg til å sørge for å ha tilgjengelige etter kurset som en guide og huskeliste til meg selv»

Hvorfor skal andre ta kurset

«Fordi det er en fin introduksjon til mindfulness meditasjon og fordi dette er et kurs som jeg mener de aller fleste ville hatt utbytte av.»
«Fordi jeg er trygg på at min venn vil bli godt ivaretatt og lære masse som er verdifullt uansett livssituasjon.»

Annet

«Tusen takk og veldig takknemlig for et innholdsrikt og verdifullt kurs.»
«Jeg er bare så glad for å være med på kurset og takknemlig for alt det du og kurset gir meg.»

Les flere uttalelser om Magnus her…

NYHETSBREV

MEDITASJONSTIPS | MINDFUL MIDDAG

RETREATER | KONSERTER | KURS KAFFEMEDITASJON

Vi snakkes!