Mindfulness – 8 uker grunnkurs (2019 – ikke aktivt)

Meditasjon og mindfulness brukes for stressmestring, for å bli mer nærværende og konsentrert, håndtere vanskelige følelser, nyte livet mer fullt, øke den grå massen i hjernen og mye annet. Mindfulness er ikke bare noe vi gjør alene med lukkede øyne, men det er en holdning vi kan ta med oss i hvert våkent øyeblikk.

Dato, tid, pris

Dato: Tirsdager, 10. september til 5. november (NB! opphold for Vinterferie 1/10)
Tid: 18.00-20.30 (én kursøkt (22/10) har utvidet tid – den fungerer som en mini-retreat).
Pris: 3900/2900 kroner. 2900 er redusert pris. Jeg stoler på din vurderingsevne angående om du trenger redusert pris, men husk gjerne at dette er min jobb når du gjør din vurdering. Jeg vil ikke spørre deg om hvorfor du trenger en redusert pris (men jeg lytter gjerne hvis du har behov for å fortelle noe).

Opplegget

Kurset gir deg en grundig introduksjon i mindfulness. Du får støtte for å etablere en meditasjonspraksis i løpet av kurset, og etterpå skal det være enkelt å fortsette.

  • Kurset har maks ni deltagere for at du skal få den personlige hjelp du trenger og plass til å ta del i samtaler i gruppen.
  • Du lærer flere klassiske meditasjoner og øvelser.
  • Du får tilgang til et nettsted med lydfiler for alle meditasjonene du lært i løpet av kurset (flere av meditasjonene finnes i forskjellige lengder). Du har garantert tilgang til lydfilene i seks måneder fra kursets begynnelse.
  • Fem dager i uken får du en inspirasjonsmail for å utfordre deg og minne deg om å øve deg i mindfulness i hverdagen. Du får dette i løpet av hele kursforløpet (mer sjeldent i løpet av kursets ferieuker). Hvert brev har en konkret liten øvelse som du kan gjøre – sittende imens du leser eller etterpå i løpet av dagen.
  • Kurset gjennomgår grunnleggende begreper innen mindfulness samt noe psykologisk teori, primært det som relaterer til stress.
  • Kurset legger også vekt på hvordan vi tar med oss vår mindfulness i relasjoner til venner, partnere, kollegaer og i tilfeldige møter. Vi ser på alt fra hvordan vi kan bli mer nærværende i de gode relasjonene til å få verktøy til å takle de vanskelige relasjonene.

Er du nysgjerrig på hvordan en typisk kurskveld ser ut kan du sjekke ut denne siden: https://www.meditasjon-oslo.no/kurskveld-struktur/

Er du usikker på om kurset er for deg?

Ring meg eller spør på e-post!

Hvilken tradisjon er meditasjonen basert på?

Klassisk «vestlig» mindfulness i Jon Kabat-Zinns ånd (MBSR). Magnus bruker også sin kunnskap fra gestaltterapien, som leder og utøvende i kreative fag.

Praktiserer du allerede mindfulness?

Bli med likevel! Undervisningen er prosessbasert og gruppen er en ressurs uansett hvilket nivå du er på. Sagt på en annen måte: Du forplikter deg til å gå dypere i åtte uker og du har en gruppe du kan dele dine opplevelser med. Min opplevelse som kursleder er at tidligere erfaring ikke er så viktig. Det som spiller noen rolle er hva du gjør mellom kurstilfellene og hva som skjer i gruppen. Jeg tror også at jeg har noen øvelser og perspektiver som er ukjente for deg.

Jon, 60 år, var en som valgte å komme på kurs til tross for at han allerede hadde praktisert mindfulness i 6-7 år. Han forteller:

«Takk for veldig bra kurs. Selv om jeg ikke er nybegynner i oppmerksomhetstrening og Mindfulness, så har jeg lært masse. Du har en unik, personlig og veldig sterk formidlingsevne. Du er en stor læremester. Takk!»

Andre spørsmål om mindfulness

Vi svarer på mange spørsmål om meditasjon her: https://www.meditasjon-oslo.no/meditasjon/

Magnus Andersson, meditasjonsveileder

Jeg er meditasjonslærer, har doktorgrad i stillhet, underviser tango og brenner for å integrere meditasjon og mindfulness i gestaltterapi (jeg er gestaltterapeut under utdanning og jeg tar klienter). Jeg har arbeidet som forsker med lederansvar, utøvende pianist med hundrevis av konserter, musikkritiker, journalist og mye annet rart.
Les mer om meg her…
Interessert i gestaltterapi? Sjekk: her…

Hvordan er det å gå mindfulnesskurs med Magnus?

Følgende er hentet fra evalueringer av tidligere kurs. Alt er gjengitt med deltagernes tillatelse.

Om hva kurset og mindfulness gjort med deltagerne

Jeg opplever at jeg har mer tålmodighet i min hverdag. Jeg har blitt mer bevisst på at ro, hvile og pusterom er viktige ingredienser som jeg må rydde plass til i mitt liv for å øke min livskvalitet, samt for at jeg skal kunne være en bedre person i møte med de rundt meg. Jeg tror også at jeg har blitt bedre på å prioritere oppgaver/gjøremål i løpet av en dag. Blitt mer bevisst aktiviteter som gir meg overskudd i hverdagen min. Tror ikke jeg lyver hvis jeg sier at jeg har blitt en gladere person. /I

Jeg føler at øvelsene og samtalene vi har hatt, gir meg en trygghet i det å vite at jeg har noen gode verktøy å ty til når jeg opplever krevende situasjoner. Jeg er også mer bevisst det å være til stede i øyeblikket, bruke sansene og hente meg inn når tankestrømmen plager meg eller gjør meg fraværende. Jeg klarer i større grad å ta et metaperspektiv på hvordan jeg tenker, og å registrere hva jeg kjenner og akseptere det uten å drukne i følelsene eller fornemmelsen.

Om læreren

Jeg syns du er en fantastisk lærer og gruppeleder. Jeg får masse ut av hver eneste kurskveld. Nøkkelen for meg er at du på en flott måte kombinerer det å formidle kunnskap, dele engasjement og egne erfaringer gjennom praksis og bruke de medmenneskelige kvalitetene du har. Det gjør at du ikke bare snakker til hodene våre, men møter oss på flere plan og som hele mennesker.

Jeg synes du på en fin og lærerik måte evner gang på gang å ta i mot fra gruppen, kna det og omformulere det som ble sagt slik at det ga ny og dypere mening. Jeg opplever deg som tilstedeværende og behagelig. Du ser og hører alle i gruppen. Gir alle plass og gir av deg selv.

Om gruppen

Utrolig fin gjeng. Spennende sammensetning av mennesker i forskjellige aldre, med forskjellige utfordringer, Allikevel kan vi møtes, se og anerkjenne hverandre. Jeg merker at etter kurset på tirsdager har jeg lært så mye mer og blitt så inspirert av de andre i gruppen, samt deg som instruktør. 
Jeg har opplevd gruppen som åpen, varm, ivaretakende og undrende.

Kjempefin! Varme og åpne mennesker der alle bidrar, og uten at noen enkeltperson tar all plassen. Det gjør at vi lærer av og inspirerer hverandre.

Om e-postene

De er innholdsrike, gir gode påminnelser og oppgaver. De kommer jeg til å sørge for å ha tilgjengelige etter kurset som en guide og huskeliste til meg selv.

Hvorfor skal andre ta kurset

Fordi det er en fin introduksjon til mindfulness meditasjon og fordi dette er et kurs som jeg mener de aller fleste ville hatt utbytte av.

Fordi jeg er trygg på at min venn vil bli godt ivaretatt og lære masse som er verdifullt uansett livssituasjon.

Annet

Tusen takk og veldig takknemlig for et innholdsrikt og verdifullt kurs.

Jeg er bare så glad for å være med på kurset og takknemlig for alt det du og kurset gir meg.

Les flere uttalelser om Magnus her…

Påmelding / interesse

Kurset gikk høsten 2019

Spørsmål? Send mail til magnus@meditasjon-oslo.no eller ring Magnus på 922 936 20 eller ta uforpliktende kontakt med hjelp av påmeldingsskjemaet.

Ønsker du å melde deg på? Bruk påmeldingsskjemaet. Påmeldingen er bindende og du vil bli bedt om å betale kursavgiften for å bekrefte din plass på kurset.

NYHETSBREV

MEDITASJONSTIPS | MINDFUL MIDDAG

RETREATER | KONSERTER | KURS KAFFEMEDITASJON

Vi snakkes!